Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Reiki

erintes.jpg

MI A REIKI?

A Reiki egy egyetemes életenergia, egy gyógyító hatású energetikai módszer, amit egészségünk megőrzésére és gyógyulásunk elősegítésére használhatunk. Bárki számára elsajátítható! A módszer egy intelligens módon hatni képes energia közvetítésén alapul, ami által beindulnak és felerősödnek öngyógyító folyamatainkat. 
A Reiki elsajátítása és használata mindenki számára hasznos. Rendszeres használata könnyebbé teszi mindennapi életünket, mivel testileg és lelkileg is nagyobb harmóniát, kiegyensúlyozottságot ad. Ellenállóbbá tesz bennünket a stresszel, a mindennapok kihívásaival, valamint környezetünk megterheléseivel szemben. Segítségével harmonikusabbá, szeretetteljesebbé válik az önmagunkkal és másokkal való kapcsolatunk egyaránt. 
Betegség esetén a Reiki energia és gyógyító módszer felgyorsítja és könnyebbé teszi a gyógyulást. Segíthetünk önmagunk, mások, de akár állatok és növények gyógyulásában, gyógyításában is. Fontos megjegyezni, hogy nem helyettesíti a hagyományos orvosi módszereket, hanem kombinálva, azokat kiegészítve használható.
A Reiki harmonizál, elősegíti a blokádok feloldását, csökkenti és megszünteti a fájdalmakat, gyógyító életenergiákat hoz, aktiválja az öngyógyító erőket, valamint a stressz oldását is szolgálja. Beavatott használója a Reiki energia csatornájává válik, megemelkedik a személyes rezgésszintje, és a személyiségfejlődése is erősödik.

AZ ELSAJÁTÍTÁS LÉPCSŐFOKAI:

Reiki I. fokozat 
A tanfolyamon résztvevők részletesen megismerkednek a Reiki történetével, elsajátítják a kézrátétellel történő gyógyítás elméleti és gyakorlati alapjait. Meditációkon és gyakorlatokon keresztül ráhangolódnak a szeretetteljes energiára, valamint elsajátítják azokat a kézpozíciókat, amelyek önmaguk és mások kezeléséhez szükségesek. 
Egy energetikai hangolás lehetővé teszi a belső gyógyító csatornák aktiválását a Reiki energia számára, ami a saját rezgésszámuk és energiaszintjük lényeges megemelkedésével is jár. Mindezáltal megkapják a lehetőséget, hogy a Reiki energiával kezelni tudják önmagukat és másokat. 

Reiki II. fokozat
A Reiki második fokozatán résztvevők megismerkednek a Reiki szimbólumaival és azok használatával, így a Reiki használatának teljesen új, speciális lehetőségei nyílnak meg számukra. Lehetővé válik többek között lelki- vagy mentális eredetű, pszichoszomatikus problémák kezelése, illetve a távkezelés is.
A második fokozatot elvégzők számára a Reiki energia intenzívebbé válik az általuk önmagukon és másokon végzett kezelések során egyaránt. Az újabb energetikai hangolás által tovább emelkedik a saját rezgésszámuk és energiaszintjük. 

Reiki Mester fokozat
Aki ezt a tanfolyamot elvégzi, rálép az első lépcsőfokra a mesterré válás útján. Ez az út már az egész életére vonatkozik majd. Az avatás után a Reiki mesteri szimbólum biztosította hozzáférése lesz a mester energiához. Ezáltal szélesednek és erősödnek az energia alkalmazásának lehetőségei. sokszorosan megemelkedik a rezgésszám és az energiaszint, valamint többszörösére növekszik a Reiki energia intenzitása is.

Reiki Tanári fokozat
A Reiki mesteri fokozat elvégzése után a következő lépcsőfokként a Reiki tanári fokozat lehetőséget és jogot biztosít arra, hogy a fokozat elvégzője oktasson és másokat is beavathasson a Reikibe. 
A tanfolyamon lehetőség van arra, hogy a résztvevő a korábbi Reiki fokozatok tananyagát átismételje, oktatási technikákat sajátítson el és begyakorolja az avatás kivitelezését is.